Boek Vuur

Na weken bewusteloos geweest te zijn, ontwaakt Aang eindelijk aan boord van een schip van de Vuurnatie. Hij voelt zich verschrikkelijk omdat de hele wereld nu denkt dat hij gefaald heeft en dood is. Ondertussen reist Zuko eindelijk terug naar huis, waar zijn vader zijn eer zal herstellen.
Om zich beter als burgers van de Vuurnatie te camoufleren, gaat Aang naar een school in de Vuurnatie om wat meer over de Vuurnatie te weten te komen. Hij merkt echter al snel dat de leerlingen gebukt gaan onder een strikt regime om de orde te handhaven. Aang besluit hier wat aan te doen met een geheim dansfeest in de grot waar ze zich verbergen. Ondertussen confronteert Zuko Iroh in de cel.
Wanneer de groep in een vissersdorp komt dat lijdt onder een vervuilende fabriek, wil Katara blijven om de mensen te helpen. Dit is onmogelijk vanwege het strakke tijdschema van Sokka. Dan verschijnt er een mysterieuze geest, genaamd "De Geverfde Dame" om het dorpje te helpen. Komen ze achter haar identiteit?
Sokka voelt zich een buitenbeentje, omdat hij vindt dat hij niets kan van speciale sturingen. Omdat Aang, Katara en Toph een leermeester hebben gehad, lijkt het hen een goed idee dat ook Sokka in de leer gaat bij een meester; een meester die hem de kunst van het zwaardvechten bijbrengt.
Zuko, Azula, Mai en Ty Lee gaan op vakantie naar Sintel Eiland in het strandhuisje van Li en Lo. Bij het kampvuur onthullen ze hun diepste geheimen. Ondertussen leren Aang en de anderen een nieuwe vijand kennen.
Het verhaal van Avatar Roku en Sozin, de Vuurheer die met de oorlog begon, geven Aang en Zuko inzicht over het leven van hun voorgangers en hun eigen lot.
Wanneer Toph een slinkse manier vindt om veel geld te verdienen lopen de spanningen tussen haar en Katara hoog op waardoor de problemen erger worden. Katara leert haar eigen lichaams water te gebruiken om uit de problemen te geraken.
De groep logeert bij een dame die Hama heet. Een Watermeester die van de Zuiderstam is. Ze biedt aan Katara wat nieuwe Watersturings technieken te leren. Ondertussen wordt het dorp waar ze verblijven geplaagd door mysterieuze verdwijningen tijdens volle maan.
Met nog maar een paar dagen voor de invasie krijgt Aang last van nachtmerries, en stopt zelfs helemaal met slapen! De anderen proberen hem van dit probleem af te helpen. Maar niet alle dromen lijken negatief.
Aang, Katara, Sokka en Toph vallen de Vuurnatie binnen, samen met een heel leger van water- en Aardemeesters. Aang verlaat de groep om op zoek te gaan naar Vuurheer Ozai. Maar komt niet met succes terug. Ondertussen treffen zowel Zuko als Iroh voorbereidingen voor hun eigen plannen.
Aang, Toph en Sokka gaan op zoek naar de Vuurheer in een geheime bunker. Aang moet de vuurheer tijdens de zonsverduistering verslaan maar Azula gebruikt haar lieg streken om Aang tegen te houden. Zuko confronteert zijn vader met de harde waarheid.
De groep komt aan bij de Westelijke Luchttempel, waar ze een nieuw plan proberen te bedenken. Zuko arriveert en biedt aan Aang te leren Vuursturen, maar daarvoor zal hij eerst hun vertrouwen moeten winnen.
Als Zuko begint met het aanleren van vuursturen aan Aang, blijkt dat hij het heeft verloren. Om deze reden besluiten Aang en Zuko de oorsprong te vinden van het Vuursturen in een oude tempel van een uitgestorven ras zonnestrijders. Nadat ze een val in werking stellen, worden ze gevangen door de zonnestrijders, die toch niet uitgestorven bleken te zijn.
Sokka voelt zich rot over het feit dat hij zijn vader achter moest laten toen de invasie mislukte. Daarom vertrekt hij samen met Zuko naar de Kokende Rots: de zwaars beveiligde gevangenis in de Vuurnatie die midden in een kokend meer ligt. Hoewel Hakoda niet in de gevangenis zit, ziet Sokka wel een andere bekende, Suki.
Terwijl Sokka en Hakoda hun ontsnappings plan in werking zetten, wordt Zuko geconfronteerd door Mai. Azula en Ty Lee dreigen de ontsnapping in het water te laten lopen, maar dan krijgen ze hulp uit onverwachte hoek.
Zuko probeert het vertrouwen te winnen van Katara. Maar dat zit nog niet erg mee. Om haar te bewijzen dat hij aan haar kant staat, gaan Zuko en Katara de man opzoeken die Katara′s moeder heeft gedood.
Sokka vindt een poster dat een toneelstuk aankondigt dat het verhaal verteld over de reis van de Avatar. Eenmaal daar blijkt dat er wat aan het verhaal is veranderd.
Team Avatar bereidt zich voor op hun confrontatie met de vuurheer tijdens de komeet, terwijl Vuurheer Ozai zichzelf kroont tot Feniks Koning, die over de hele wereld zal heersen. Azula blijft thuis en zal tot Vuurheer worden gekroond. Bij team Avatar zit het Aang niet lekker dat hij de vuurheer zal moeten doden om de balans in de wereld te herstellen. In zijn slaap wordt hij naar een eiland gelokt en de volgende dag komen de anderen erachter dat Aang weg is.
Team Avatar zet hun zoektocht naar Aang voort. Ze vragen hulp aan June en haar Shirshu die mensen op kunnen sporen aan hun geur. Ze kan Aang niet vinden dus gaat Team Avatar opzoek naar Zuko′s oom Iroh, die zich samen met de Orde van de Witte Lotus bij Ba Sing Se bevindt om de stad terug te nemen. Ondertussen is Aang ontwaakt en komt hij erachter dat hij op een spirituele plek is en hij raadpleegt de vorige Avatars zonder het gewenste resultaat. Later raadpleegt hij een gigantische leeuwenschildpad en komt hij aan land. De anderen vertrekken ondertussen allemaal apart; Zuko en Katara gaan naar het Paleis van de Vuurheer om Azula′s kroning tegen te houden, Sokka, Toph en Suki vertrekken om de luchtvloot van de Vuurnatie tegen te houden en Iroh blijft achter met de Oude Meesters om Ba Sing Se terug te nemen.
Alle strijd barst los; Zuko en Katara confronteren Azula om haar kroning tot Vuurheer te voorkomen, Sokka, Toph en Suki proberen de luchtvloot van de Vuurnatie tegen te houden, Iroh en de Oude Meesters proberen Ba Sing Se terug te nemen en tussen Aang en Vuurheer Ozai begint de laatste confrontatie. Ondertussen raast Sozin′s Komeet over.
Aang wordt tot het uiterste gedreven door de vuurheer, wanneer zijn (rug)wonde contact maakt met een rots komt hij in de ′avatar staat′. Hij verslaat de vuurheer, maar weigert diens leven te nemen. In plaats daarvan neemt Aang zijn vuurstuur-krachten weg. Dit leerde hij van de reuze leeuwenschildpad. Nu de vuurheer verslagen is wordt Zuko de nieuwe vuurheer en zal er weer vrede heersen over de wereld.

Afleveringen

Boek Water
De Legende van Aang
Boek Aarde
De Legende van Aang
Boek Vuur
De Legende van Aang
Boek Lucht
De Legende van Korra
Boek Geesten
De Legende van Korra
Boek Verandering
De Legende van Korra
Boek Balans
De Legende van Korra

Populair

De Valstrik
De Legende van Korra

15 keer bekeken
De Aarde Koningin
De Legende van Korra

13 keer bekeken
Harmonische Convergentie
De Legende van Korra

10 keer bekeken
De Vuursturende Meesters
De Legende van Aang

9 keer bekeken
Burgeroorlog (Deel 1)
De Legende van Korra

9 keer bekeken