Boek Lucht

We maken kennis met Korra een jonge avatar die op het punt staat luchtsturen te gaan leren van Tenzin de jongste zoon van avatar Aang. Eerst moet ze nog een vuur proef door staan, ze haalt hem maar net. De Wittelotus leden vinden wel dat ze haar spirituele kant heeft genegeerd. Maar om deze reden mag ze met Tenzin gaan trainen. Op het moment dat de training zou beginnen met Tenzin, vertrekt hij terug naar Republiecasia om verontrustende redenen. Korra besluit hem stiekem achter na te reizen. Haar eerste dag in Republiecasia gaat niet van een lije dakje.
Korra droomt er van jongs af aan al van om een pro-stuur wedstrijd te zien. Tenzin verbied het haar om deze te zien, ze moet zich concentreren op het leren van lucht sturen. In de avond besluit Korra toch stiekem van het eiland af te gaan en naar de arena te zwemmen waar de pro-stuur wedstrijden worden gehouden. Als ze wat rond dwaalt door de arena wordt ze betrapt door Toza in zijn gymzaal. Gelukkig wordt ze gered door Bolin, met een slechte smoes. Bolin hoort samen met zijn broer Mako bij een pro-stuur team dat die avond moet vechten. Alleen de waterstuurder is niet op komen dagen, Korra biedt haar zelf aan om mee te vechten.
Na het winnen van de pro-stuur wedstrijd, krijgen ze tijdens hun training te horen dat ze veel geld moeten betalen om mee te mogen doen aan het kampioenschap. Bolin heeft het gekke idee om geld te verdienen door Pabo trucjes te laten doen op straat voor geld. Mako pakt het serieuzer aan door geld bij te verdienen in de elektriciteit centrale. Als hij thuis komt is Bolin nog niet terug. Waar is Bolin gebleven? En wat heeft de gelijksheidbeweging met de het niet thuis komen van Bolin te maken. Korra en Mako proberen er achter te komen door de organisatie te infiltreren tijdens de openbaring van een groot geheim.
Amons anti-stuur beweging groeit met de dag groter en sterker. Korra kan na de vorige heftige ontmoeting met Amon niet meer goed slapen en heeft nachtmerries hoe Amon haar sturen weg neemt. Over dag probeert ze zich zo normaal mogelijk te gedragen en de lessen van Tenzin te volgen. Wanneer een task force wordt opgezet om Amon te bevechten krijgt ze een aanbod om bij deze aan te sluiten. Compleet onverwacht slaat ze het aanbod af. Hebben de nachtmerries te maken met het vreemde en onverwachte gedrag van Korra of zit er mee achter?
Liefde zit in de lucht. Sinds Korra in Republiek Stad is heeft alleen maar oog gehad op een jongen Mako. Nu ze bij de Vurige Fretten hoort kan ze meer tijd met Mako door brengen tijdens de trainingen dan ooit. Korra geniet met volle teugen van deze tijd. Ze is niet de enige die geniet. Bolin heeft sinds het begin al een oogje gehad op Korra en besluit eindelijk stappen te gaan ondernemen. Mako daarentegen heeft hele andere dingen aan zijn hoofd dan Korra en Bolin. Zijn grote liefde is letterlijk tegen hem op gebotst. Wie is op wie verliefd en wat betekend dat voor het kampioenschap waaraan de Vurige Fretten mee doen?
Korra en de Vurige Fretten berijden zich voor op de finale van de pro-bending kampioenschap en zijn vast beraden deze te winnen. Ondanks het dreigement van Amon wordt er besloten de finale door te laten gaan. Een verschrikkelijke keuze met grote gevolgen. Wie verliest tijdens het hoogte punt van de pro-bending kampioenschap zijn stuurkracht?
Na de aanval van Amon op de arena, begint de jacht op Amon. Na goede informatie wordt een fabriek ontdekt van de anti-stuurders. Korra heeft het vermoeden dat de sponsor van de 'Fire Ferrets' ook verbonden is met de anti-stuurders, na het horen van een gesprek aan de telefoon. De spanning in de groep groeit. Heeft Korra het fout? En verliest Korra al haar vrienden?
Nadat Hiroshi een anti-stuurder blijkt te zijn, verhuisd Asami naar het luchttempel eiland en voegt ze zich definitief toe bij Team Avatar. Lin heeft na voor de tweede keer te zijn gefaald in haar missie besloten om zich terug te trekken als politie chef. De nieuwe chef geeft raadslid Tarrlok de leiding over de politie in de zoektocht naar de anti-stuurders. Tarrlok gaat echter veel te ver met zijn acties en onderdrukt de gehele niet-sturende bevolking. Hier wilt Korra een stokje voor steken, maar zal dat bij een gesprek blijven?
Korra is gevangen genomen door Tarrlok en ze wordt vervoerd en opgesloten gehouden in een metalen kist ver van Republic City. De tijd die ze daar zit besluit ze om te mediteren en om zo Aang om hulp te vragen. Ondertussen vertelt Tarrlok tegen Tenzin en de andere raadsleden dat Korra is ontvoerd door anti-stuurders, waarna Tenzin, Bollin, Mako, Asami en Lin op zoek gaan naar hun hoofdkwartier. Korra komt in contact met Aang en ze krijgt een hele reeks van flashbacks te zien. Wat zouden deze te maken hebben met het huidige probleem binnen Republiek stad?
Korra is ontsnapt en Tarrlok is gevangen genomen door Amon. Het gaat van kwaad tot erger, de hele stad wordt gebombardeerd door de anti-stuurders en er wordt een aanval gedaan op de overige raadsleden. Alleen Tenzin blijkt te ontkomen. Hij gaat naar het hoofdkwartier van de politie. Zelfs zij kunnen het leger van de anti-stuurders niet aan. Tenzin besluit daarom om hulp van buitenaf te vragen. Echter wanneer hij buiten komt, wordt er een tweede aanval gedaan op Tenzin. Dit maal kan hij het alleen niet aan, maar wordt hij geholpen door Team Avatar. Deze aanval is overleeft, maar in de verte vliegen luchtschepen naar het luchttempel eiland met daarop Tenzin's familie. Zullen ze ontkomen en uit de klauwen van Amon weten te blijven?
Hulp is onderweg van uit de vuurnatie. Generaal Iroh kleinzoon van Zuko is vast beraden Republicassia te bevrijden van zijn vijand Amon. Korra kan alleen maar wachten tot dat de hulp arriveert, onder gedoken moet zij aan zien hoe stuurders van hij krachten worden ontnomen. De grote eindstrijd staat voor de deur. Is de hulp op tijd? Of is Republicassia voorgoed in handen gevallen van Amon?
De vloot van generaal Iroh is door een verrassing aanval vernietigd. Amon leek onverslaanbaar, totdat Korra het grote geheim van Amon ontdekt. Team avatar heeft weer hoop en bedenken een nieuw plan om Amon te ontmaskeren en te verslaan. Alle kansen lijken in hun voordeel. Lukt het Korra om Amon te verslaan of heeft Amon nog een truc achter de hand om voorgoed van de Avatar af te komen?

Afleveringen

Boek Water
De Legende van Aang
Boek Aarde
De Legende van Aang
Boek Vuur
De Legende van Aang
Boek Lucht
De Legende van Korra
Boek Geesten
De Legende van Korra
Boek Verandering
De Legende van Korra
Boek Balans
De Legende van Korra

Populair

De Valstrik
De Legende van Korra

15 keer bekeken
De Aarde Koningin
De Legende van Korra

13 keer bekeken
Harmonische Convergentie
De Legende van Korra

10 keer bekeken
De Vuursturende Meesters
De Legende van Aang

9 keer bekeken
Burgeroorlog (Deel 1)
De Legende van Korra

9 keer bekeken