Originele makers avatar serie stappen uit Netflix adaptatie

Door glkx op donderdag 13 augustus 2020 om 23:27
In een openbrief hebben Michael Dante DiMartino en Bryan Konietzko onverwacht laten weten dat ze samen uit de Avatar Netflix adaptatie serie zijn gestapt. Twee jaar terug werd groots aangekondigd dat ze samen met Netflix aan een live-action adaptatie gingen werken. Daar lijkt nu plots een einde aan zijn gekomen. Voor veel fans zal dat een flinke schok zijn. Door de betrokkenheid van de twee makers keken veel fans van de animatie serie uit naar de adaptatie.

Michael en Byraan geven in hun openbrief aan, dat ze niet langer aan het project verder konden werken. Een verschil van mening in de richting het project maakten het voor hen onwerkbaar. Bryan schrijft: "Toen Bryan en ik in 2018 voor het project tekenden, werden we ingehuurd als uitvoerend producenten en showrunners. In een gezamenlijke aankondiging voor de serie zei Netflix dat ze toegewijd waren aan onze visie van deze hervertelling en ons wilde steunen bij het maken van de serie. We gaven aan hoe enthousiast we waren om de kans te krijgen om aan het roer te staan. Helaas ging het niet zoals we hadden gehoopt." Waar de meningsverschillen over ging wordt niet duidelijk uit de openbrief. Hoogst waarschijnlijk kunnen ze door contracten niet over praten.

In een reactie laat Netflix weten dat ze respect hebben voor hun keuze en dat de serie gewoon verder ontwikkelt zal worden, maar dan zonder de twee makers. Voor de fans zal het afwachten worden. Een eerdere adaptatie door M. Night Shyamalan mislukte volledig. Netflix zal dit zeker niet willen herhalen.

Bron: An open letter to Avatar: The Last Airbender fans

Reacties

Populaire afleveringen

De Valstrik
De Legende van Korra

15 keer bekeken
De Aarde Koningin
De Legende van Korra

13 keer bekeken
Harmonische Convergentie
De Legende van Korra

10 keer bekeken
De Vuursturende Meesters
De Legende van Aang

9 keer bekeken
Burgeroorlog (Deel 1)
De Legende van Korra

9 keer bekeken