Boek Aarde

Ondertussen ontmoeten Prins Zuko en Iroh, Azula de zus van Zuko. Azula belooft hen terug te brengen naar de Vuurnatie waar hij zijn eerherstel zal krijgen. Maar het blijkt een val te zijn als de kapitein van het schip zijn mond voorbij praat. Iroh die al op zijn hoeden was grijpt direct in en er ontstaat een groot gevecht. Voor het eerst maken ze kennis met de kracht van Azula die bliksem kan sturen. Zuko en Iroh weten te ontsnappen en gaan op de vlucht voor.
Nu ze weten dat de Vuurnatie overal zit, moeten ze voorzichtig reizen. Waarneer ze een groep zangers tegen komen die een geheime pas kennen naar Omashu, besluiten ze met hen mee te reizen. De groep en de zangers nemen een ondergrondse pas die de Grot van Twee Geliefden heet. Al snel komen ze in de problemen als een deel van de grot in stoort en ook nog eens de fakkels doven. Hoe moeten ze er uitkomen? Prins Zuko en Iroh hebben meer geluk als ze bevriend raken met inwoners van een dorp, die door de Vuurnatie hard getroffen is.
Wanneer ze aan gekomen zijn bij Omashu zien ze al vanaf een afstand dat Omashu is ingenomen door de Vuurnatie. Snel wordt er een plan gemaakt om Bumi te redden. De Groep slaagt er in om de stad binnen te komen door een geheimen tunnel. Na wat zoeken vinden ze Bumi opgesloten in een ijzeren sarcofaag opgehangen meters boven de grond. Wanneer ze hem proberen te bevrijden worden ze ontdenkt door Azula en haar hulpjes Mai en Ty Lee, een stel zeer begaafde strijders. De strijd laait flink op en ze slagen er in om Bumi naar beneden te halen. Maar Bumi wilt niet gered worden maar verteld wel naar wat voor Aardemeester Aang op zoek moet. Met deze informatie vluchten ze snel uit Omashu opzoek naar die ene Aardemeester.
Wanneer ze op hun door trek midden in tornado terecht komen, stoorten ze neer midden in een Moeras. Tijdens hun val wordt de groep van Appa en Momo gescheiden. Opzoek naar Appa en Momo raakt de groep ook gescheiden en komen ze allemaal geheimzinnige schimmen tegen. De groep komen elkaar weer tegen, maar de problemen zijn nog niet voorbij ze worden aangevallen door een moerasmonster. Appa en Momo gaat het die dag wel goed af, maar de tweede dag worden zei aan gevallen door een stel hongerige moeras mensen. Als de groep niet snel Appa en Momo redden liggen ze misschien binnenkort wel op een bordje.
Als ze in een buurt van een stad komen, horen ze dat er een Avatar Dag is. Verheugd van opwinding gaan ze naar de stad toe om te kijken wat voor feest het is. Maar als ze er achter komen dat ze op die dag niet de Avatar vereren maar eigenlijk de haat voor de Avatar. Die honderden jaren geleden een misdaad had begaan waar de stad niet zo blij mee was. Aang die zijn onschuld wil bewijzen wordt gevangen genomen. En terecht gebracht. Prins Zuko die ?s nachts de gedaanten van de Blauwe Geest aanneemt steelt allemaal spullen om te kunnen overleven. Iroh is hier niet blij mee. Prins Zuko besluit hier op om in zijn eentje verder te gaan.
Nog steeds zoeken naar een leraar in het Aardesturen, komt de groep aan in een stad. Wild opzoek naar een leraar horen zijn op een Aardestuurschool gemompel over een Aardestuurwedstrijd. En omdat de leraar van de Aardestuurschool niet al te geschikt was. Wilden ze meer over die wedstrijd weten. Aang is er zeker van dat hij daar zijn leraar zal vinden. De wedstrijden zijn zeer simpel gooi je tegen stander uit het veld en je het gewonen. Ge?mponeerd door al het Aardesturen, toch is geen van de spelers geschikt als leraar. Totdat er een blind meisje ?De Blinde Bandiet? die het vorige toernooi heeft gewonnen gaat vechten. Aang weet direct dat zij het is. Ondertussen is Zuko uit honger gaan stelen. Iroh die daar niet zo blij mee is, spreekt Zuko aan. Zuko die er verontwaardigd op reageert besluit om alleen verder te reizen.
Uitgeput en hongerig komt Zuko aan in een dorp. Warm welkom krijgt hij niet als Zuko in problemen komt met corrupte Aarderijk soldaten. Die hem beschuldigen van het gooien van een ei. Als Zuko weg wil rijden komt er op eens een jongentje te voorschijn die hem bedankt dat hij hen niet verraden heeft. Lee (het jongentje) neemt Zuko mee naar zijn huis, waar hij te eten krijgt en een slaap plaats krijgt aan geboden. Als de corrupte Aarderijk soldaten problemen veroorzaken bij het huis van Lee, vindt hij het genoeg en daagt hen uit voor een gevecht.
De groep waar Toph nu ook bijzit, wordt achtervolgd door een geheimzinnige tank. Meerdere keren wanneer zijn een kamp opzetten om uit te rusten, komt de tank weer steeds te voorschijn. Appa die steeds moeier wordt kan het niet meer aan om nog een keer te vliegen. De groep besluit het lot onderogen te zien en te gaan kijken wat hen achtervolgd. Tot hen grote schrik blijken Azula, Mai en Ty Lee hen te achter volgen om de Avatar te vangen. Om er voor te zorgen dat ze het overleven vlucht de groep opnieuw. Als de groep eindelijk denken dat ze niet meer gevolgd worden zetten ze opnieuw een kamp op. Maar de volgende ochtend worden ze weer wakker met het geluid van de tank op de achtergrond. Snel maken ze een nieuw plan om te vluchten, nu wetend dat de tank een spoor van uitgevallen haren van Appa volgt. Ze besluiten Appa te wassen een dat Aang een vals spoor uitzet en de tank op te wachten. Helaas gaat het plan niet helemaal zo als gewild.
Voor het eerst krijgt Aang les in het Aardesturen van Toph. Aang is dol enthousiast om te beginnen met voor het eerst Aardesturen. Snel komt Aang er achter dat het toch niet zo makkelijk is. Toph?s manier van les geven helpt ook niet echt, die keihard les geeft. Katara probeert Toph een beetje aardiger te krijgen en haar op een wat ondersteunende manier les te geven. Sokka heeft ondertussen zijn eigenproblemen hij is vast zitten te komen in de grond door een baby Sabel-tand Eland leeuw. Wanhopig probeert hij het het beestje om te praten maar het beestje werkt niet echt mee.
Het viertal ontmoet een wetenschapper die op zoek is naar Wan Shi Tongs Bibliotheek. Deze ligt naar alle waarschijnlijkheid in de woestijn. Ze besluiten hem te helpen in de hoop een kaart van de Vuurnatie te vinden. Terwijl ze binnen zijn, krijgen Zandstuurders interesse in Appa.
Aang is gek van verdriet om het verlies van Appa. De groep zit nu vast in de brandende hitte van de woestijn. Een confrontatie met de ontvoerders van Appa activeert Aangs Avatar Trance.
Het viertal ontmoet een stel vluchtelingen, en als hen de toegang geweigerd wordt om met de boot naar Ba Sing Se te gaan, besluiten ze samen met de vluchtelingen de enige andere route te nemen, een gevaarlijke pas die door iedereen gemeden wordt.
Ba Sing Se wordt aangevallen door de Vuurnatie. Ze gebruiken een enorme boor om door de muren van Ba Sing Se heen te komen. Aang, Katara en Sokka proberen de machine te slopen vanbinnen in, Toph probeert van buiten af te remmen, om zo de stad te redden. zal de groep er in slagen om Ba Sing Se van de ondergang te redden?
Aang, Katara, Sokka en Toph komen aan in Ba Sing Se, en ontdekken dat het niet zo′n perfecte stad is als werd verteld. Ze komen in aanraking met de mysterieuze krachten binnenin de stad.
Individuele verhalen van Katara en Toph, Aang, Iroh, Sokka, Zuko en Momo.
We gaan vier weken terug in de tijd, wanneer Appa werd gestolen, en zien de gebeurtenissen die volgden uit zijn oogpunt.
Aang, Katara, Toph en Sokka zijn op zoek naar Appa en worden tegengewerkt door de Dai Li. Maar zij zijn niet de enigen die naar Appa op zoek zijn.
Het viertal bestormt het paleis om de Aarde Koning de waarheid te vertellen over Long Feng en de oorlog. Zuko wordt ernstig ziek, en er gebeurt iets met zijn persoonlijkheid.
Goeroe Pathik leert Aang over het beheersen van de Avatar Trance op de Oostelijke luchttempel. Sokka is herenigd met zijn vader; Prinses Azula heeft een duivels plan om het Aarderijk te onderwerpen; Iroh en Zuko beheren hun eigen thee winkel, helaas komt Katara voorbij en de problemen beginnen.
Iedereen racet tegen de klok om Azula′s sinistere verovering van Ba Sing Se te stoppen. Zuko en Katara komen elkaar tegen in een onverwachte situatie, en Aang neemt de gevaarlijke beslissing om de Avatar Trance te gebruiken tegen Azula.

Afleveringen

Boek Water
De Legende van Aang
Boek Aarde
De Legende van Aang
Boek Vuur
De Legende van Aang
Boek Lucht
De Legende van Korra
Boek Geesten
De Legende van Korra
Boek Verandering
De Legende van Korra
Boek Balans
De Legende van Korra

Populair

De Valstrik
De Legende van Korra

15 keer bekeken
De Aarde Koningin
De Legende van Korra

13 keer bekeken
Harmonische Convergentie
De Legende van Korra

10 keer bekeken
De Vuursturende Meesters
De Legende van Aang

9 keer bekeken
Burgeroorlog (Deel 1)
De Legende van Korra

9 keer bekeken