Welkom op Avatar: The Four Elements de grootste Nederlandse fansite over Avatar: De Legende van Aang en De Legende van Korra. Bekijk de nieuwste en oude afleveringen in het Engels en Nederlands. Op het forum kan je samen met andere fans gezellig praten over Avatar.

Nieuws

Boek 2: Geesten officieel aangekondigd!

Door glkx op zaterdag 14 juli 2012 om 12:52
Zoals beloofd heeft de Comics Con 2012 veel (heel veel) nieuwe informatie opgeleverd over 'De Legende van Korra'. Er gingen al geruchten rond dat het nieuwe boek 'Spirits' ging heten. Dit is gister tijdens een persconferentie bevestigd door de makers. Officieel heet het boek: 'Book 2: Spirits' in het Nederlands vertaald 'Boek 2: Geesten'. Naast dit kleine nieuws kwamen de makers met een hele reeks aan nieuwe informatie, afbeeldingen en zelfs een video van het nieuwe boek.

Boek 2: Geesten speelt zich af zes maanden na het einden van Boek 1: Lucht en gaat verder met het verhaal zoals het in boek 1 is gestopt. Korra en Mako zijn een stel, Republiek Stad is gered van het kwaad Amon. Maar er ligt nieuw gevaar op de loer. Zoals de titel van het boek doet vermoeden krijgt Korra problemen met de geestenwereld. Veel details werd hier niet over gegeven. In onderstaande video is wel duidelijk te zien dat Korra in gevecht raakt met een geest.Hieronder staat een lijst met belangrijke details die uit de doeken werden gedaan tijdens de persconferentie over Boek 2: Geesten.
 • Korra, Mako, Bolin en Asami dragen nieuwe kleding.
 • Mako en Korra zijn gestopt met Pro-bending. Bolin is wel verder gegaan en heeft twee nieuwe teamleden (groentjes). Ze falen in hun eerste wedstrijd hard en verliezen in de eerste ronden.
 • Mako is bij de politie gegaan.
 • Asami is nu baas van Future Industries, wat eerst van haar vader was.
 • Korra zal naar de geestenwereld reizen en zal meer van haar spirituele kant leren kennen.
 • De ouders van Korra zullen we meer zien, net als de rest van haar familie.
 • De kinderen van Katara en Avatar Aang (Kya en Bumi) zullen ook meer gaan zien in boek 2.

Op de vraag of Bolin een nieuwe liefdes verhaal krijgt verklapten de stemacteur dat dit het geval is. Voordat hij meer details kon geven werd hij afgekapt. Bleikbaar moet dit nog even geheim blijven.

Tijdens de persconferentie werden veel interessante afbeeldingen laten zien. Hieronder staat een selectie van deze afbeeldingen. Onder andere zijn de nieuwe karakters in boek 2 op deze afbeeldingen te zien. Van verschillende karakters is nog niet duidelijk wat hun rol gaat zijn in boek 2. Hiervoor zullen we helaas nog een heel jaar moeten wachten.

Korra
Image%201%20-%20Korra.jpg

Geest
Image%2013%20-%20Spirit.jpg

Verick - Heeft iets te maken met Bolin
Image%2011%20-%20Verick.jpg

Vermoedelijk geestenwereld
Image%2014%20-%20Landscape.jpg

Meer afbeeldingen van Comics Con 2012:
https://www.dropbox.com/sh/5sbzhcf0j8kokga/h8l2bfCUgH

De exacte release datum van boek 2 konden ze nog niet geven. Maar de release in 2013 is wel officieel bevestigd tijdens de persconferentie. Ik verwacht dat we boek 2 ongeveer op de zelfde datum kunnen verwachten als boek 1. Als dit het geval is betekend dat boek 2 in maart of april van 2013 uitgezonden zal gaan worden.

Extra
Aang, Sokka en Toph hebben we op volwassen leeftijd gezien in de flashbacks van Korra. Katara en Zuko ontbraken helaas nog. Voor nieuwsgierige mensen is er de volgende afbeelding... Op deze afbeeldingen staan Aang, Katara, Toph, Zuko en Sokka volwassen. Kijk zelf maar... :P

Poster%20-%20Old%20friends.jpg

Meer, veel meer 'De Legende van Korra'

Door glkx op vrijdag 13 juli 2012 om 12:06
Het lijkt nu officieel. Nickelodeon als Bryan Konietzko (schrijver) hebben laten weten dat er na boek 1 en 2 van 'De Legende van Korra' twee extra boeken uit zullen komen, met Korra in de hoofdrol. Om alles lastig en ingewikkeld te maken, had Nickelodeon het over een extra seizoen van 'De Legende van Korra' en zullen er uiteindelijk vier boeken van 'De Legende van Korra' uitkomen. Op internet raakten mensen verward.

Bryan legt het op zijn persoonlijke blog als volgt uit:
 • Boek 1 = 12 afleveringen
 • Boek 2 = 14 afleveringen
 • Boek 3 = 13 afleveringen
 • Boek 4 = 13 afleveringen
Totaal 52 afleveringen

Nickelodeon hanteert voor series 26 afleveringen als een seizoen. Boek 1 en 2 is seizoen een van 'De Legende van Korra'. Boek 3 en 4 is seizoen twee. Volgens Bryan kunnen we de manier van Nickelodeon beter negeren en elk boek als een apart seizoen zien/tellen.

Op de vraag wanneer boek 2, 3 en 4 uitkomen is Bryans antwoord kort: Someday! Of wel ooit. Al gaan er geruchten rond dat boek twee in 2013 uit zal komen.
Nu zijn wij heel erg blij met nog twee extra boeken van 'De Legende van Korra'. Toch komt direct de vraag boven drijven, komt er nar boek vier nog meer? Ook daar had Bryan een antwoord op: Mike en ik zijn van het verhaal van Korra in boek 4 te eindigen. Daarna kan ik weg kruipen in een donkere grot. En hopelijk zie ik dan mijn vrouw wat vaker.

Waar boek 2, 3 en 4 over zullen gaan is nog onbekend. Maar misschien krijgen we tijdens de Comics Con 2012, die op dit moment gehouden wordt wat nieuwe informatie over boek twee. Vandaag (13 juli) is de persconferentie van Bryan en Mike op Comics Con, zodra en nieuws zal dat zeker op Avatar: The Four Elements geplaatst worden.

Alles nalezen kan je op de blog van Bryan:
http://bryankonietzko.tumblr.com/post/27078349740/im-sure-this-meme-is-dead-by-now-but-it-still

Seizoen finale 23 juni

Door glkx op zondag 10 juni 2012 om 15:56
Zet je schrap! 23 juni zal de laatste twee afleveringen achterelkaar uitgezonden worden van dit seizoen De Legende van Korra.
Het beloofd spectaculair te worden. Oordeel zalf en kijk de promo video van de seizoen finale. Volgende week 16 juni zal nog een reguliere aflevering van De Legende van Korra worden uitgezonden.

Volgende week De Legende van Aang weer op tv

Door glkx op zondag 3 juni 2012 om 16:12
Nickelodoen gaat vanaf volgende week maandag elke dag weer Avatar: De Legende van Aang uitzenden. Om 17:25 kan iedereen achter de televisie kruipen om de avonturen van Aang, Katara en Sokka nogmaals te kijken. 12 weken lang zal elke dag een aflevering uitgezonden worden, waarom is dit belangrijk? De Legende van Korra kan zomaar aan het begin van het nieuwe school jaar uitgezonden gaan worden, precies het moment wanneer alle afleveringen van Avatar: De Legende van Aang zijn uitgezonden. Dit is via een bron al bevestigd, maar het blijft natuurlijk nog onzeker. Zodra meer bekend is over de Nederlandse release van De Legende van Korra laten wij dit direct weten.

Hoge kijkcijfers voor 'De Legende van Korra'

Door glkx op vrijdag 20 april 2012 om 09:59
Nickelodeon heeft als verwacht weer een hit te pakken met 'De Legende van Korra'. Afgelopen zaterdag werden er in Amerika maar liefst vier en een half miljoen televisies afgestemd op Nickelodeon om 'De Legende van Korra' te kijken. Voor Nickelodeon betekend dat 'De Legende van Korra' de best bekeken animatie serie is in de afgelopen drie jaar. Met de eerste twee afleveringen dus al een groot succes te noemen.

De volgende aflevering van 'De Legende van Korra' wordt morgen uitgezonden om 17:00 Nederlandse tijd. Wil je de aflevering live mee kijken? Dat kan via onze live stream, aangeboden door Avatar Portal.

Hier alvast een kleine smaakmaker voor de volgende aflevering van 'De Legende van Korra'.