Boek Water

De jonge watermeester Katara is de enige overgebleven watermeester van haar stam. Op een dag gaat ze samen vissen met haar oudere broer Sokka. Na een ruzie tussen de twee vinden ze per ongeluk een ijsberg, met daarin een luchtmeester, Aang, die daar honderd jaar in bleek te hebben gezeten. Zou deze luchtmeester, de laatste luchtmeester, toevallig de Avatar zijn, die honderd jaar geleden verdween?
Nadat Aang en Katara een val op een Vuurnatie-schip in werking hebben gezet, ontdekt Prins Zuko de locatie van het dorp. Sokka besluit Aang te verbannen uit het dorp omdat hij denkt dat Aang de vuurnatie heeft gewaarschuwd. Zodra Prins Zuko het dorp aanvalt, besluit Aang het dorp te beschermen, en laat hij zich meenemen door Prins Zuko. Zou Aang kunnen ontsnappen?
Na honderd jaar keert Aang terug naar de Zuidelijke Luchttempel, waar hij honderd jaar geleden woonde. In de tempel vind Aang een maki, die hij Momo noemt. Doordat Aang Momo volgt komt Aang bij een plek waar de vuurmeesters honderd jaar geleden de luchtmeester hebben vermoord. Ondertussen komt Prins Zuko zijn concurrent tegen: commandant Zhao, een bevelhebber van de Vuurnatie, die ook op zoek is naar de Avatar.
Aang, Katara en Sokka komen aan op Kyoshi Eiland, waar Aang als kind al vaak kwam om reuzenkooikarpers te berijden. Sokka is erg beledigd wanneer de Kyoshi Krijgers, een groep vrouwelijke krijgers, hem uitschakelen. Ondertussen irriteert Katara zich aan Aang, die erg lijkt te genieten van de aandacht die hij als Avatar krijgt. Die aandacht zorgt er echter ook voor dat hij makkelijk is op te sporen voor Prins Zuko, die nog een steeds een groot probleem blijkt voor Aang.
Als de groep in Omashu aankomt worden ze door de koning bij hem geroepen. Al snel merkt hij dat Aang de Avatar is. Hij laat Aang een reeks testen doen, terwijl Sokka en Katara gevangen zitten in kruipend kristal. Wil de koning Aang vermoorden, wil hij Aangs wijsheid testen, of is er een andere reden dat hij Aang deze testen laat doen?
De groep komt aan in een kleine mijnbouwstad van het Aarderijk, die door de Vuurnatie wordt bezet. Ze ontmoeten een jonge aardmeester genaamd Haru die wordt gedwongen om zijn krachten verborgen te houden voor de Vuurnatie. Iedereen in deze stad die het vermogen heeft om aarde te sturen, wordt gezien als een bedreiging en wordt direct gevangen genomen. Katara weet Haru te overtuigen om zijn kracht te gebruiken als er een man in gevaar is, maar dit loopt mis en Haru wordt gearresteerd. Katara voelt zich er verantwoordelijk voor en laat zich ook arresteren om Haru te kunnen reden. Ze worden vervoert naar een gevangenis aan zee, waar alle aardmeesters gevangen worden gehouden. Zou het de groep lukken om de aardmeesters te bevrijden?
De behoefte van Aang voor een leraar wordt duidelijk wanneer hij wordt gevraagd om een stad te helpen die wordt aangevallen door een monster uit de geestenwereld. Wanneer het monster weer aanvalt, probeert Aang het monster te kalmeren maar het lukt hem niet. Het probleem wordt nog groter als Sokka ontvoerd wordt door het monster. Doordat Aang probeert om Sokka te redden, komt hij per ongeluk in de geestenwereld terecht. Hier komt hij in contact met een draak die een belangrijke boodschap voor hem heeft. Ondertussen wordt Zuko's oom Iroh ontvoerd door een groep aardemeesters, en moet Zuko de keuze maken tussen het bevrijden van zijn oom en het gevangennemen van de Avatar.
Om Avatar Roku te spreken, heeft de groep maar kort de tijd om de tempel in het Vuurnatie gebied te bereiken. De groep wordt op hun hielen gezeten door prins Zuko en commandant Zhao. De groep moet een Vuurnatie blokkade zien te omzeilen, en dan moeten ze ook nog eens een manier vinden om de poort naar Avatar Roku te openen, waarvoor vijf vuurmeesters nodig zijn. Lukt het Aang om contact te krijgen met Avatar Roku? En zal het de groep lukken om uit de handen van Zuko en Zhao te blijven?
Katara komt achter haar beperkingen als watermeester wanneer zij probeert om Aang sommige basisbewegingen te leren. Wanneer Katara een watersturingsrol ziet op een piratenschip steelt ze die, zodat ze beter kan worden in het watersturen. Nadat de groep ontsnapt is van de piraten besluiten de piraten en de vuurmeesters van prins Zuko samen achter de watersturingsrol aan te gaan. Zal het de groep lukken om te ontkomen aan prins Zuko en de piraten?

Jet

Aang, Sokka en Katara ontmoeten een groep jongeren die zich de ′Vrijheidsstrijders′ noemen. Sokka wantrouwt Jet, de leider van de groep, maar Katata en Aang vertrouwen hem. Als Jet de dam probeert op te blazen om daarmee een Vuurnatie-dorp vol onschuldige mensen te verwoesten, hebben Aang en Katara het te laat door om het dorp te kunnen redden. Zal Sokka op tijd komen om Jet tegen te houden?
Aangs taak om vrede te bewaren in de wereld wordt op de proef gesteld als twee ruziënde stammen samen door een gebergte moeten. Het probleem wordt groter als er maar één gids is in het gebied die hun naar Ba Ding Se kan leiden. De twee stammen weigeren samen te reizen tot Aang met een oplossing komt, Appa brengt de bejaarden en zieken over het gebergte heen en Aang helpt de twee stammen de bergen door. Als de gids aangevallen word door een Canyonkruiper, en niet meer kan aardsturen, komt de zware taak om iedereen te beschermen op Aangs schouders te liggen. Zal het de stammen lukken om veilig uit de afgrond te komen?
Aang wordt beledigd door een oude man, die zegt dat Aang de wereld in de steek heeft gelaten door honderd jaar geleden te verdwijnen. Zuko's bemanning klaagt ondertussen dat hij niets geeft om zijn bemanning. Aang en Iroh vertellen hun herinneringen terwijl er een hevige storm op komst is.
Wanneer Sokka en Katara ziek worden, gaat Aang op zoek naar een manier om ze te genezen. Terwijl Aang op zoek naar het medicijn is, wordt hij gevangen noemen door de bevorderde admiraal Zhao en diens ervaren boogschutters. Zou het Aang lukken om te ontsnappen? En wie zou die Blauwe Geest zijn die de Vuurnatie lastigvalt?
Aangekomen in een klein dorpje aan de rand van een vulkaan, vind de groep een waarzegster. Katara en Aang zijn gefascineerd door de voorspellingen van de waarzegster, Tante Wu, maar Sokka gelooft er niets van. Ondertussen worstelt Aang met zijn liefdesproblemen, en komt Sokka erachter dat de vulkaan op uitbarsten staat..
De ontdekking van een verlaten schip van de water stam leidt hun naar een oude vriend, Bato die weet waar hun vader is. Bato vertelt Katara en Sokka dat hij een brief verwacht van hun vader. Katara en Sokka worden weer helemaal opgewekt met het idee dat ze hun vader weer misschien kunnen zien. Aang onderschept de brief en gooit hem weg. Maar na een tijd vol schuld gevoel vertelt hij over de brief. Ondertussen, huurt Prins Zuko een mooie vrouwelijk bounty jager en haar afschuwelijk beest in om de Avatar te vinden, met als aanwijs een halsband van Katara. Als het beest de groep vind, ontstaat er een man tot man gevecht tussen Aang en Prins Zuko dat het meest heftige gevecht sinds heden wordt.
Enthousiast van het Vuursturen overtuigd Aang, Katara en Sokka om een cultureel festival van de Vuurnatie bij te wonen in vermomming. Hier kan Aang de Vuurstuur techniek van dichtbij bestuderen. Maa wanneer een truc van een tovenaar de waren identiteit van Aang blootsteld moeten ze vluchten. Maar met hulp van een man lukt het hun te ontsnappen. Die nacht op het kamp van de man, Chey, vertlet hij dat hij vroeger een militair van de Vuurnatie was. En dat hij nu loyaal is samen met zijn groep aan de Vuurstuurder meester Jeong Jeong. Na vele pogingen weet Aang, Jeong Jeong er van te overtuigen hij Aang Vuursturen gaat leren. Jeong Jeong probeert Aang te vertellen over de vernietigende en verbruikende aard van vuur, maar Aang luistert niet. Ondertussen, komt Admiraal Zhao er achter dat de Avatar bij Jeong Jeong is, en een aanval verbergt.
Na het horen van een verhaal over Luchtstuurders, vertrekt de groep op weg naar de Noordelijke luchttempel op zoek naar de mensen van Aang. Maar zodra ze daar aan komen, ziet Aang dat erg helemaal geen luchtstuurders wonen, maar mensen die gebruik maken van mechanische zweefvliegtuigen. De teleurstelling van Aang veranderd in woede wanneer hij ziet dat de tempel wordt bewoont door een groep vluchtelingen. De heilige plaats is omgebouwd tot een technologisch onderkomen. Het genie achter alle uitvindingen was een Mechanist, die zijn volk naar de tempel verplaatst geeft nadat zij door vloed werden verdreven. Sokka is ge?mponeerd door al technologie en eist de Mechanist te laten leven. Wanneer ze hem confronteren met het probleem, verteld hij een overeenkomst met de Vuurnatie heeft. En dat hij wapens maak in ruil voor het laten leven van zijn volk. Wanneer de Vuurnatie hun nieuwste wapen komt ophalen, een oorlogsballon houd Aang dit tegen. En slaat de tegen aanval van de Vuurnatie af.
Na het reizen over de wereld, komt de groep eindelijk op de definitiefe bestemming, de Noordelijke Waterstam. Een grote ijstad vol met tempels en kanalen. Enthousiast van dat ze eindelijk kunnen gaan leren hoe ze moeten watersturen. Aang en Katara ontmoeten een Waterstuur meeste. De meester wil Aang als zijn student nemen, maar weigert om Katara te onderwijzen omdat ze een meisje is. Vrouwelijke Waterstuurders moeten de traditionelen studie helende kunst volgenen, niet vechten. Katara is woest, maar die nacht, toont Aang wat hij allemaal geleerd heeft. Wanneer de meester er achter komt, is hij woedend en weigert nu ook Aang te onderwijzen. Ondertussen, is Sokka helemaal verliefd geworden op de mooie prinses van de Noordelijke Waterstam, Prinses Yue. Hoewel het gevoel wederzijds is, heeft de prinses een geheim dat hen apart zal houden. Buiten de muren bereid Admiraal Zghao zijn vloot voor om de aan Noordelijke Waterstam aan te vallen. Hij werft zelfs Prins Zuko's zijn bemanning. Wanhopig, maakt Prins Zuko een geheim plan om Avatar te vangen.
Na wat onderhandelen met de Watermeester mag Katara toch les volgen en blijkt Katara een uitstekende Waterstuurde te zijn. Aang, daar in tegen, worstelt om het Watersturen onder de knie te krijgen. Ondertussen , blijft Sokka Prinses Yue in het geheim zien, ook wanneer zij bezet is om met een andere te trouwen. Wanneer de vloot van Zhao met zijn enorme kracht de stadsmuur aanvalt. Moet iedereen de bedreiging onder ogen zien dat dit wel het einde zou kunnen betekenen voor de stad. Wanhopig probeert Aang schepen te slopen maar wanneer hij er een dozijn onklaar heeft gemaakt. Realiseert hij dat hij hulp nodig heeft van de Oceaan en maangeest. Prinses Yue neemt Aang mee naar de verborgen oase van de stad het "centrum van al geestelijke energie." Hier begint Aang te mediteren om in contact te komen met de geesten wereld. Aang's tatoeageringen beginnen te gloeien en hij steekt over naar de geestwereld. Ondertussen, gebruikt Prins Zuko de onderwaterholen om de stad binnen te komen. Hij vindt uiteindelijk Aang en Katara in de oase. Maar omdat Aang in de geestwereld is, kan hij niet verdedigen. Katara weet Zuko tijdelijk af te weren maar wanneer de zon op komt is Zuko niet meer te houden en verliest de de strijd. Prins Zuko vlucht met het lichaam van Aang en vlucht de Noordpol op.
Nu Aang in de geestwereld is, wil hij hulp van de oceaan en maangeest, maar hij kan hen niet vinden. Om het probleem nog groter te maken zijn veel geesten cynisch over de fysieke wereld en weigeren hem te helpen. Gelukkig vind Aang Avatar Roku. Roku brengt hem naar het gebied van Koh, een kwade geest die het gezicht van iedereen steelt wie emoties laat zien. Aang spreekt Koh aan. Aang toont geen emoties hoe hard Koh ook probeert om wat emoties los te krijgen. Uiteindelijk probeert Aang terug naar de Fysieke wereld, maar dat lukt niet en veroorzaakt een 'geestgloed.' Ondertussen neemt Prins Zuko het lichaam van Aang mee een ijshol binnen. Daar probeert hij worstelend te overleven. Hij heeft de Avatar maar zit gevangen op de Noordpol. Katara, Sokka en Prinses Yue zijn op Appa opzoek gegaan naar Aang. Maar de kans neemt steeds meer af om hem te vinden. Maar dan zien zij een 'geestgloed' van Aang. Zij redden Aang en nemen Prins Zuko ook mee die zwaar onder kloelt is en nemen hun mee naar de stad. De groep komt net op tijd aan om Zhao te zien die de maangeest ontvoert. Zhao doet de maangeest in een jutezak, wat direct een maanverduistering veroorzaakt en de waterstuurders verzwakt. Aang vraagt Zhao de maangeest niet te verwonden maar Zhao luisterd niet en dood de maan geest met zijn Vuurkrachten. Zhao vertrekt met het idee dat hij gewonnen heeft. Maar prinses Yue besluit haar het leven van de Maangeest terug te geven dat zou toen ze klein was van de Maangeest had gekregen, om dat ze erg ziek was. Maangeest komt weer tot leven maar Prinses Yue sterft tot groot verdriet van Sokka. Aang is woedend en verdrietig en wordt een met het schepsel en vormt een groot watermonster. Aang vernietigd allen schepen en dood Admiraal Zhao en redt de stad.

Afleveringen

Boek Water
De Legende van Aang
Boek Aarde
De Legende van Aang
Boek Vuur
De Legende van Aang
Boek Lucht
De Legende van Korra
Boek Geesten
De Legende van Korra
Boek Verandering
De Legende van Korra
Boek Balans
De Legende van Korra

Populair

De Valstrik
De Legende van Korra

15 keer bekeken
De Aarde Koningin
De Legende van Korra

13 keer bekeken
Harmonische Convergentie
De Legende van Korra

10 keer bekeken
De Vuursturende Meesters
De Legende van Aang

9 keer bekeken
Burgeroorlog (Deel 1)
De Legende van Korra

9 keer bekeken